lördag 20 december 2008

Den 20 december 2008

Vad är det som gör att den som gärna hjälper andra ofta själv har så otroligt svårt att både be om och ta emot hjälp? Det kan ju inte vara för att vi tycker att självtillräcklighet är en egenskap som vi ser som positiv.

Det skulle kunna vara för att vi gärna vill att saker och ting ska bli gjorda på vårt vis. Och för att vi inte tror andra om att klara av de här kraven som vi ställer upp, och som vi själva försöker leva upp till. Kanske är det så. Men kontrollbehov är ju heller inte något vi skulle vilja bli kända för.


Sanningen att säga så finns det väldigt många saker som blir precis lika bra gjorda på helt annat sätt än det vi har tänkt oss. Och när det gäller de få saker som behöver bli just som vi har tänkt oss, så är det ju tur att vi är kommunikativa varelser och att vi kan formulera våra önskningar när vi ber om hjälp.

Låt oss dela med oss av uppgifterna idag. Att be om hjälp är ju att dela med sig. Att tillåta också andra att få uppleva den där goda känslan av att ha gjort livet lite lättare för en annan människa. Lite lättare för dig.

/Maia

PS. Och om ingen kan eller vill eller hinner får vi gärna lämna en hel del saker ogjorda. Vårt julgodis till exempel, blir oftast tillverkat i mellandagarna.

Bild: Wikimedia

1 kommentar:

Mathilda Blomdahl sa...

Vad skönt att höra att det finns fler som inte hinner allt innan jul......